MIANMAR
de la 1399 EUR/pers + TAXE

MIANMAR TARAMUL DE AUR

circuit avion

 
Transportation
Data plecare 17.10.2019
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5
Special offer
de la
1450
1399
de persoana + TAXE

INCLUS DEMIPENSIUNE

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite din orasele: 

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• 
Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

• 
Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

• 
Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit
17 Octombrie
 Mai sunt locuri libere ? 5
 Adult in camera dubla 1.399 €
 Adult in camera single 1.699 €

DATA PLECARE: 17.10.2019 TARIF 1399 EUR/PERS + taxe aeroport si combustibil (vezi capitoilul servicii neincluse) + taxa viza

 

Plata excursiei: 

• se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare. 
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs de vanzare banci comerciale sau curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin transfer bancar, numerar in agentie sau numerar prin depunere intr-o agentie Banca Transilvania

Ziua 1 | Bucuresti–Dubai

Intalnire cu reprezentantul Interra pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei Emirates EK2380 cu destinatia Dubai.

Ziua 2 | Yangon

Decolare la ora 00:30 si sosire in Dubai la ora 06:15. Decolare spre Yangon la ora 09:15 cu zborul EK388. Mingalabar si bun venit in Myanmar ! Sosire pe Aeroportul International din Yangon la ora 17:25 ora locala. Dupa recuperarea bagajelor si indeplinirea formalitatilor de intrare in tara ne intalnim cu reprezentantul local pentru transferul la hotel. Yangon este cel mai mare oras din Myanmar, cu aproape 6 milioane de locuitori si este considerat poarta de acces catre Myanmar, aici incepand toate calatoriile in Taramul de Aur. Orasul a fost fondat de catre Tribul Mon in Sec al XI-lea si numit Dagon. Orasul era centrat in jurul Pagodei Shwedagon, considerata si astazi cel mai important lacas de cult budist din Myanmar. Odata cu cucerirea birmaneza numele orasului este schimbat in Yangon, insa dezvoltarea orasului, asa cum arata si astazi, nu s-a intamplat pana la momentul cucerii britanice, in Sec XX, cand orasul devine capitala coloniei si centrul sau comercial. Arhitectii englezi au creat un oras in care cladirile coloniale moderne si-au gasit locul langa cladirile traditionale de lemn, au dezvolat infrastructura orasului si au creat parcuri ample in stilul caracteristic. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Rose Garden 4* sau similar Yangon.

Ziua 3 | Yangon–Bagan

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Bagan. Bagan a fost capitala regatului birmanez intre Sec XI si XIII, si in aceasta perioada, aici au fost construite numeroase pagode si stupe, majoritatea realizate din caramida, multe dintre ele existand si astazi. Pentru a cunoaste cu adevarat frumusetea acestui loc mai intai ne indreptam spre un deal in apropiere de Templul Ananda, de unde putem admira cele 2.000 de temple presarate in valea raului Irawaddy. In acelasi timp putem observa cum localnicii isi duc viata de zi cu zi printre aceste monumente. Ne plimbam prin acest muzeu in aer liber in care timpul parca s-a oprit in loc si vedem stupele si pagodele din valea raului Irawaddy. Masa de pranz o servim la un restaurant local. Cazare Hotel Myanmar Treasure 4* sau similar Bagan. 

Ziua 4 | Bagan

Mic dejun. Pentru a cunoaste cu adevarat spiritul localnicilor dimineata vizitam Piata Nyaung Oo, unde gasim fructe si legume proaspete dar si diferite produse traditionale. Continuam cu vizitarea Templului Shwezigona carui constructie a inceput in timpul domniei Regelui Anawrahta, intemeietorul dinastiei Pagan. Templul este alcatuit dintr-o stupa centrala acoperita cu foita de aur si inconjurata de temple mai mici si diferite altare. Apoi plecam catre un mic sat pentru a cunoaste localnicii si modul de viata traditional. Dupa o scurta plimbare pe jos prin sat, vizitam un atelier unde se realizeaza diferite produse de lemn, sculptate si apoi lacuite. Servim masa de pranz la un restaurant local. Nici o vizita in Bagan nu poate fi completa fara o vizita la Templul Ananda, considerat unul dintre cele mai frumoase temple din Bagan. Templul imbina stilul arhitectonic Mon cu influentele arhitecturii indiene. In centrul templului se afla 4 statui ale lui Buddha, inalte de 9 metri si jumatete, orientate catre cele 4 puncte cardinale, nord, sud, est si vest. Excursia din aceasta zi o incheiem admirand Apusul peste templele din Bagan. Cazare Hotel Myanmar Treasure 4* sau similar Bagan.

Ziua 5 | Bagan–Mandalay

Mic dejun. Plecam din Bagan catre Mandalay, mergand pe un pitoresc drum, ce ne poarta printre sate incantatoare si campuri de orez, bumbac si susan. Ne oprim in satele Shwe Pyi Tha si Myingyan unde avem ocazia sa interactionam cu localnicii si sa vedem stilul lor de viata simplu, desprins parca dintr-o alta lume. Sosire la Mandalay si transfer la hotel pentru indeplinirea formalitatilor de check-in. Mandalay este al doilea oras din Myanmar si este considerat capitala culturala a tarii. Orasul a fost ultima capitala a regatului birmanez inainte ca tara sa fie cucerita de catre englezi. Mandalay este un oras al contrastelor, marcat de agitatia lumii moderne si calmul traditiei. Servim masa de pranz la un restaurant local. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay.

Ziua 6 | Mandalay

Mic dejun. Incepem turul de oras cu vizitarea Pagodei Kyauktawgyi unde admiram statuia lui Buddha realizata dintr-un singur bloc de marmura adus de pe malurile raului Irrawaddy. Ne indreptam apoi catre Pagoda Kuthodaw denumita Cea mai mare carte din lume. Acest renume l-a obtinut datorita colectiei celor 729 de tablete de marmura pe care sunt inscrise invataturile budiste. O „pagina”  are o dimensiune de 107 cm latime si 153 cm inaltime, cu o grosime de 13 cm. Turul continua cu vizitarea Manastirii Shwenanda, cladirea realizata in stilul clasic birmanez, din lemn de tec decorata, in interior si exterior, cu sculpturi elaborate. Monumentul a facut inital parte din complexul regal de la Amarapura insa o data cu intemeierea noii capitale la Mandalay cladirea a fost mutata in complexul regal de aici. Complexul regal din Mandalay a fost distrus de catre un incendiu in timpul Primului Razboi Mondial, singura cladire care a ramas si poate fi vazuta si astazi fiind cea a Manastirii. Urmeaza vizita la Pagoda Mahamuni, care adaposteste una dintre cele mai venerate reprezentari ale lui Buddha. Zilnic credinciosii aplica pe statuie foite de aur in semn de ofranda si respect. Pranzul il servim la un restaurant local. Cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay. 

Ziua 7 | Mandalay–Sagaing-Ava–Amarapura

Mic dejun. Excursie de o zi in orasele regale Amarapura, Sagaing si Ava (Inn wa). Traversam raul Irrawaddy si ne indreptam catre Sagaing, capitala regatului cu acelasi nume, unul dintre regatele mai mici ce au aparut ca urmare a declinului dinastiei Pagan. Situat pe Dealul Sagaing, acest oras este astazi unul dintre centrele spirituale ale Myanmarului. 600 de pagode de culoarea fildesului impodobesc acest deal si aproape 3.000 de calugari invata si locuiesc aici. Tur de oras cu vizitarea Pagodelor Swan Oo Pon Nya Shin, U Min Thone Sae si Shwe Taung Oo Maw. Apoi facem un scurt popas si in bazarul local. Ne indreptam catre Ava, care a fost capitala regatului birmanez dupa Bagan, intre Sec XIV si XVIII. Traversare cu feribotul peste raul Irrawaddy si ne continuam calatoria catre Manastirea Bagaya. intr-un car traditional tras de cai. Flori de lotus si pauni sunt sculptate in peretii si usile din lemn de tec ale manastirii. Pranzul il servim la un restaurant local. Dupa amiaza vizitam Amarapura, al carui nume inseamna Orasul Nemuririi. Intemeiat in Sec al XVIII-lea Amarapura a indeplinit pentru putin timp rolul de capitala a regatului insa s-a impus repede ca un centru al invataturilor si reformelor religioase. Vizitam Manastirea Mahagandayon, un renumit centru monahal unde tinerii calugari studiaza invataturile lui Buddha. Seara ne plimbare pe Podul U Bein, care este cel mai lung pod din lemn de tec din lume, intinzandu-se pe o distanta de 1.2 km peste Lacul Taungthaman. Retur in Mandalay. Cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay.

Ziua 8 | Mandalay–Heho–Lacul Inle

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Heho. La sosirea pe aeroportul din Heho continuam catre Nyaung Shwe-satul de acces la Lacul Inle. Masa de pranz o servim la restaurant local. Sosire pe marginea Lacului Inle unde continuam calatoria cu barca cu motor la hotel. Lacul Inle este una din cele mai dorite destinatii din Myanmar, un spatiu de ape vast si seren pe care vom vedea sate cu case si gradini plutitoare ancorate cu bete de bambus de fundul lacului si vom observa localnicii Intha la pescuit in canoele traditionale si modul lor unic de vaslit cu piciorul. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Amata Garden Resort 4* sau similar Lacul Inle.

Ziua 9 | Lacul Inle–Indein

Mic dejun. Dedicam ziua vizitarii Lacului Inle si imprejurimilor sale, o combinatie de autentic, istorie si natura. Incepem dimineata cu o vizita tipica la piata plutitoare, a carei locatie se schimba prin rotatie intre satele de pe lac. Traversam satele localnicilor Intha care gazduiesc numerosi artizani si vizitam Pagoda Phaung Daw Oo, principalul templu al Lacului Inle. Aici se afla 5 statui sacre ce il reprezinta pe Buddha, acoperite de catre credinciosi cu foite de aur. Dupa amiaza facem o scurta plimbare pe canlul Inn Thein catre satul Pa Oh situat pe malul vestic al lacului. Aici se afla 5 statui sacre ce il reprezinta pe Buddha, acoperite de catre credinciosi cu foite de aur. Pranz intr-un restaurant local. Dupa-amiaza facem o plimbare pe canalul Inn Thein catre satul Pa Oh cu acelasi nume situat pe malul vestic. Satul Indein este cunoscut pentru sutele de mici pagode aflate in diverse stari de conservare, unele fiind acoperite cu vegetatie. Pagodele sunt ornate cu stucaturi reprezentand animale mitice, devas (fiinte ceresti) si clinthe (lei mitologici). Urcam dealul intr-o plimbare usoara pentru a descoperi acest uimitor sit arheologic. Retur la hotel. Cazare Hotel Amata Garden Resort 4* sau similar Lacul Inle.

Ziua 10 | Lacul Inle–Heho–Yangon

Mic dejun. Predarea camerelor de hotel si transfer la aeroportul din Heho pentru zborul la Yangon. Sosire la Yangon si transfer in oras pentru a nu rata Pagoda Shwedagon-pagoda cunoscuta si sub denumirea dePagoda de Aur datorita cupolei sale acoperite cu foite de aur. Pagoda adaposteste mai multe relicve sacre pentru buddhisti printre care si cateva fire de par ale lui Buddha. Servim masa de pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza vizitam Bazarul Bogyoke, cunoscut ca Scott Market in perioada coloniala, locul perfect pentru cumparaturi. Cazare Hotel Rose Garden 4* sau similar Yangon.

Ziua 11 | Yangon–Dubai–Bucuresti

Mic dejun. Dupa predarea camerelor de hotel incepem ultima aventura in acest minunat oras. Ziua va incepe la Gara din Yangon unde ne vom imbarca intr-un tren ce ne va duce incet in jurul orasului dandu-ne posibilitatea de a observa viata orasului in intregime. Vom cobori la Gara Kyee Myin Daine–cladirea cu una dintre cele mai frumoase arhitecturi din Yangon–pentru a ne plimba prin imprejurimi. Vom vedea piata locala apoi ne vom indrepta catre ciudata „piata de banane” si vom incheia cu traditionala piata a lucratorilor in metale–unde veti putea admira piese realizate pentru pagodele locale. Continuam apoi turul de oras cu strada Mahanbandola–unde se afla Biserica Baptista Immanuel, trecem pe langa Cladirea Tribunalului, Autoritatea Portuara Myanmar, Hotelul Strand si multe alte cladiri coloniale. Dupa ce ne asiguram ca facem un stop fotografic la Pagoda Sule–simbolul orasului, ce dateaza de acum 2.000 de ani–si vedem si Primaria, ne indreptam catre Piata Theingyi Zei unde admiram Templul Sri Kali–cel mai “colorat” temple hindus din Yangon. Servim cina de bun ramas la un restaurant local. Seara transfer la aeroport pentru zborul Companiei Emirates EK389 ce decoleaza la ora 02:40 (a doua zi) cu destinatia Dubai. Sosire in Dubai la ora 05:40. Decolare din Dubai cu zborul EK2244 la ora 10:30 si sosire la Bucuresti la ora 14:50. Sfarsitul pachetului de servicii.

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti => Yangon => Bucuresti, Compania Emirates via Doha
 3 zboruri locale directe pentru confortul Dumneavoastra:
- Yangon => Bagan
- Mandalay => Heho
- Heho => Yangon
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocar local dotat cu aer conditionat, conform programului
 Cazare 9 nopti la Hoteluri de 4* astfel:
- 2 nopti in Yangon la Hotel Rose Garden 4* sau similar
- 2 nopti in Bagan la Hotel Myanmar Treasure 4* sau similar
- 3 nopti in Mandalay la Hotel Eastern Palace 4* sau similar
- 2 nopti la Lacul Inle la Hotel Amata Garden 4* sau similar
• Demipensiune: mic dejun si pranz (mai putin in ziua plecarii)
 meniu fix la restaurante locale, cu specific local, fara bauturi incluse
• Excursie la Templele din Bagan
• Excursie la Sagaing, Ava si Amarapura
• Excursie cu barca privata pe Lacul Inle

• Excursie la Complexul Indein
• Tur de oras si vizite in Mandalay
• Tur de oras si vizite in Yangon

• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Ghizi locali

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport si combustibil, 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxa procesare viza electronica 50 €/persoana, se achita la inscriere
• Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno optionala
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului ghidului insotitor)

• Alte servicii decat cele mentionate in program

Acte necesare pentru obtinerea vizei electronice

* Copie electronica in format PDF dupa primele doua pagini ale pasaportului cu detalii personale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc. Verificati ca pasaportul sa fie valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea stampilei la sosire.

* 1 fotografie recenta tip pasaport (4.8 cm x 3.8 cm) in format digital color, JPEG, pe fundal alb cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari. Dimensiunea maxima 2MB.

* Copie electronica dupa cartea de identitate.

* Asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei.

* Telefon de contact (indicat telefonul mobil).

REZERVATI AICI